Restaurant Hof zu Wil

Hof zu Wil SG

Bijzondere onderscheiding 2001: Voor "de in de tijd passende architectonische interpretatie van historische bouwsubstantie en voor het opnieuw inpassen van de hof als openbare plaats in de sociale structuur van de stad."
In de werkwijze bij de renovatie en de heraanleg van de hof werd het gebruik deel van het architectonische project volgens de voorschriften van monumentenzorg. Vroegere gebruiksruimtes, kelders en opslagruimtes werden voor het restaurant opnieuw bruikbaar gemaakt.

Klik op de kaart voor details

Inhoud delen

Bedankt voor uw waardering

Dit maakte enerzijds de bereikbaarheid mogelijk via straat- en pleinniveau via een openbare "binnensteeg". Anderzijds konden de gevolgen van het intensieve gebruik van de historische ruimtes van het "piano nobile", zoals slijtage en voortdurende technische en decoratieve actualisering, worden weggenomen.
Alle aanpassingen zijn uitgevoerd in de stijl van doelmatige architectuur, zonder overdreven stijluitingen. Zeer zorgvuldig werden werken van Zwitserse kunstenaars uit die tijd (Pippilotti Rist, Roman Signer) in de architectuur geïntegreerd.
Bijzonder verzorgd is het restaurantconcept met een regionaal georiënteerde keuken.



0 Reacties

Reageren op dit artikel

Alle velden met een * verplicht in te vullen.

Kies een andere weergave van de resultaten: