Sua escolha: 6 Resultados

Paraíso nórdico para esquiadores de esqui nórdico

Esqui nórdico – Localizado a 1.000 metros acima do nível do mar, o Valle de Joux é uma verdadeira jóia natural...

Localizado a 1.000 metros acima do nível do mar, o Valle de Joux é uma verdadeira jóia natural...

Paraíso nórdico para esquiadores de esqui nórdico
Mapa detalhado

It's more than a question of time

Artesanato – Olivier Piguet introduces clock lovers to the art of clock making in his studio, the Centre d’initiation de l’horlogerie, in Le Sentier. He tells you a lot about the history and the craftsmanship of clocks. He teaches up to two participants in one- to two-day courses, how clocks are taken apart, cleaned, oiled and put together again. Lunch is prepared in his house "Le Petit Paradis" by the clock master himself, and is included in the price of the course.

It's more than a question of time
Mapa detalhado

Vacherin Mont-d'Or AOP

Queijos – De zacht smeltende, onmiskenbare halfharde kaas uit de Waadtlandse Jura. In Vallée de Joux wordt de kaas al meer dan 100 jaar liefdevol met de hand gemaakt, vooral in de winter. Gemaakt van gethermiseerde melk, rijpt de kaas minstens 21 dagen lang. Elke kaas wordt omgeven door een band van dennenschors en verpakt in een in de regio gemaakt spanen doosje.

De zacht smeltende halfharde kaas uit de Jura.

Vacherin Mont-d'Or AOP: zo heet de onmiskenbare kaas- specialiteit van halfharde kaas uit de Waadtlandse Jura. In Vallée de Joux wordt de kaas al meer dan 100 jaar liefdevol met de hand gemaakt. Tijdens het rijpen in de traditionele affinagekelder krijgt hij zijn delicate, milde smaak. De typische, exquise zweem van tannine heeft hij te danken aan zijn gordel van inheems dennenhout. Vacherin Mont-d’Or AOP werd oorspronkelijk van oktober tot het voorjaar geproduceerd, omdat men dan te weinig melk voor het vervaardigen van de grote Gruyèrekazen had.

Vacherin Mont-d'Or AOP
Mapa detalhado